
Зелена гречка
- В наличии
Цену уточняйте
- Умови доставки та оплати
- График работы
- Контакти
Зелену гречку ще називають «живою», і це визначення вказує на відсутність додаткової обробки крупи перед попаданням її на прилавок магазину що, безсумнівно, повинні оцінити прихильники здорового способу життя.
Знайому нам гречану крупу отримують очищенням зерна від оболонок і подальшим прожариванием, в результаті якого і виходить її коричневий колір. Зелена гречка проходить дещо інший технологічний процес, що виключає термообробку. За підсумком зародок зерна і залишається живим — зберігає свої властивості і здатність до проростання, а крім цього — природний рослинний зелений колір, м’який смак і таку ж м’яку структуру
Зелена гречка містить тільки водорозчинні вітаміни. Всі вони належать до групи B: B1, B2, B3 (PP), B5, B6 і B9.
Вміст корисних мінералів в зеленій гречці в 3 — 5 разів більше, ніж у зернових, а клітковини — до двох разів.
Структура і склад зерна гречки аналогічні злаковим культурам, тому у побуті її вважають зерновим продуктом, але насправді вона є не злаком, а зерном квітки: сімейство гречаних споріднюється з такими культурами, як щавель, ревінь, горець. А це означає, що в її складі відсутній складний білок.
У складі зеленої гречки на 100 г доводиться (по відношенню до добової норми):
Білків — 13,3 м (18%);
Жирів — 3,40 г (4%);
Вуглеводів — 71,5 г (18%);
Води — 9,75 р.
Зелена гречка поживна: її калорійність на 100 грам — 343 ккал, що становить 14.9% норми на добу.
Користь зеленої гречаної крупи проявляється також у нормалізації обміну речовин, що рекомендовано при ожирінні і діабеті.
- Цена: Цену уточняйте